Una horabaixa amb Agustí Villaronga i Isona Passola

El director Agustí Villaronga i la productora Isona Passola van impartir, el passat divendres 17 de juny, una classe magistral a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma. Els responsables de “Pa negre”, la pel·lícula guanyadora de 9 premis Goya, entre els quals Millor Pel·lícula i Millor Director, han donat als assistents algunes claus del seu èxit professional. La trobada va estar organitzada per l’Associació de Productors Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), l’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB), la Mallorca Film Commission i el Cluster Audiovisual de les Illes Balears (CLAB). Com a cloenda de l’acte, Villaronga va rebre el Premi ACIB 2011, un guardó que concedeix anualment l’Associació de Cineastes de les Illes Balears.

El director mallorquí aterrà a l’Illa per parlar de “Pa negre”, la cinta que li ha reportat el reconeixement del sector i del públic després d’anys de professió i bones pel·lícules. De moment, el film, basat en la novel·la d’Emili Teixidor, ja ha recaptat 2,6 milions d’euros, dels quals “el 70% de la recaptació de la taquilla prové del mercat catalanoparlant”, assegurà Passola.

Villaronga ha estat reconegut enguany amb nombrosos premis per la seva darrera pel·lícula, i l’ACIB va acordar en la seva darrera assemblea general atorgar-li el seu premi anual, que l’any passat va rebre Daniel Monzón.

Vídeo a Dailymotion