Un documental de Cesc Mulet en competició al Canadà

El documental “Els rastres fosforescents dels caragols” (2009, La Perifèrica) de Cesc Mulet participa al FIFA (30e. Festival International du Film sur l’Art) a Montreal, Canadà del 15 al 25 de Març, 2012. És l’única pel·lícula espanyola a competició d’un total de 41 documentals de 17 països.

Joan Miró era conegut pels seus monosíl·labs i pels seus llegendaris silencis. A París, l’any 1959, Yvon Taillandier publica “Je travaille comme un jardinier” un text cabdal per conèixer al pintor. El marxant de Miró a Nova York Pierre Matisse vol saber qui ha fet parlar a un mut. La pel·lícula rodada a Palma, Mont-roig, Gallifa, Barcelona, Nova York i París s’inspira i transcriu la essència del text amb una entrevista a Taillandier.

Des de la seva presentació a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma i posterior emissió a TV Mallorca, IB3 i Televisió de Catalunya, “Els rastres fosforescens dels caragols” ha pres part a la secció oficial del New York International Independent Film and Video Festival (2009) i al Festival de Cine y Patrimonio de Murcia (2009).