Toni Bestard

Toni Bestard és un cineasta mallorquí, que ha destacat especialment en el món del curtmetratge. En el que va de segle, els seus treballs han rebut més de 150 premis, tres nominacions als Premis Goya i al voltant de 600 seleccions oficials al voltant del món. El seu primer llargmetratge com a director va ser “El perfecte desconegut” (2012), protagonitzada per l’actor irlandès Colm Meaney, i que va ser seleccionat al Festival Internacional de Cinema de Busan (Corea del Sud), al Festival Internacional de Cinema de Palm Springs (USA) o en la Secció Oficial de la Seminci (Festival de Valladolid), entre d’altres. Va rebre el Premi a la Millor Òpera Prima Internacional al Festival de Galway (Irlanda). L’any 2015 va estrenar el seu següent llargmetratge, en aquest cas de gènere documental, titulat “I am your father”, sobre l’actor que va interpretar al mític Darth Vader, co-escrit i co-dirigit al costat de Marcos Cabotá. La pel·lícula va ser nominada a Millor Llargmetratge Documental en els Premis Goya, Premis Jose María Forqué, Premis del Cercle d’Escriptors Cinematogràfics d’Espanya, i s’ha distribuït al voltant del món a través de Netflix. Des de l’any 2003, Toni Bestard compagina els seus treballs en el sector cinematogràfic amb la docència en diferents centres de formació audiovisual.

Filmografia com a director:

“Talia” (2017)
“I am your father” (2015)
“Foley Artist” (2013)
“El perfecto desconocido” (2012)
“Intercanvi” (2010)
“El anónimo Caronte” (2007)
“Equipajes” (2006)
“Niño vudú” (2004)
“El viaje” (2002)
“Sólo por un tango” (2000)

FILMS