Toni Bestard inicia el rodatge d’El perfecto desconocido

El director mallorquí Toni Bestard, dues vegades candidat als premis Goya pels seus curtmetratges “Equipajes” (2006) i “El anónimo Caronte” (2007), començarà a rodar el dilluns 1 de novembre, el seu primer llargmetratge, “El perfecto desconocido”, amb el prestigiós actor irlandès Colm Meaney com a protagonista.

El rodatge d'”El perfecto desconocido”, que durarà sis setmanes, es desenvoluparà íntegrament a Mallorca, als municipis de Bunyola, Calvià i Campanet. Aquestes localitzacions tindran un pes important a la pel·lícula, ja que es pot considerar que el paisatge és un personatge més en aquesta història.

En el seu primer llargmetratge, Bestard dirigirà Colm Meaney, actor de dilatada trajectòria internacional, conegut mundialment per les seves brillants interpretacions a “Café irlandés” (1993), per la qual va rebre una candidatura pels Globus d’Or, i “La camioneta” (1996), ambdues dirigides per Stephen Frears. Meaney també compta a la seva filmografia amb grans produccions de Hollywood, com “Con Air” (1997) i “Un ciudadano ejemplar” (2009), a més d’èxits televisius de la repercussió de “Star Trek”, “The Unit” o “Ley y orden”.

Bestard narrarà en imatges la història d’un estranger que torna a un petit poble de Mallorca per tancar una ferida del passat, en un guió que mescla elements de comèdia i drama, escrit per Arturo Ruiz que, per elaborar-lo, va comptar amb l’assessorament del Laboratori de Guions Iberoamericans de l’Institut Sundance, presidit per l’actor i director Robert Reford.

A més de Meaney, a “El perfecto desconocido” hi actuaran Carlos Santos, Ana Wagener, Vicky Peña, Guillem Juaneda, Natalia Rodríguez, Xisco Segura, Pascal Ulli i Biel Durán, entre d’altres.

“El perfecto desconocido” és una producció de Singular Audiovisual, en coproducció amb l’empresa catalana Optim TV i Televisió de les Illes Balears (IB3), amb la producció associada de Palma Pictures i la participació de Televisió de Catalunya (TVC), la col·laboració del Ministeri de Cultura – ICAA, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, la Fundació Mallorca Turisme, l’Ajuntament de Bunyola, l’Ajuntament de Palma i l’Ajuntament de Calvià.