Seminari amb Patricio Guzmán sobre cinema documental

L’ACIB i l’APAIB, amb la col·laboració de la UIB, organitzen un seminari sobre cinema documental amb el director xilè Patricio Guzmán que serà impartit des del 28 de gener fins a l’1 de febrer de 2013.

El curs, de 20 hores lectives, se centra en el cor de la fabricació artística d’un film documental a través de l’anàlisi de fragments d’obres europees i pròpies de l’autor. Com ell mateix diu: «El seminario es una experiencia colectiva que provoca el deseo de escribir, de filmar y pasar a la acción casi enseguida».

Entre 1973 i 1979 Patricio Guzmán filma “La batalla de Xile”, una trilogia de 5 hores sobre el govern de Salvador Allende i la seva caiguda. La revista nord-americana “CINEASTE” l’anomena com «un dels 10 millors films polítics del món». Després del cop d’estat, Guzmán és detingut al seu domicili i amenaçat d’afusellament. Roman incomunicat dues setmanes a l’Estadi Nacional. A finals de 1973 abandona Xile i s’instal·la a Cuba, després a Espanya i França on, des de llavors, realitza documentals premiats internacionalment.

Continguts del seminari (PDF)
Experiència docent de Guzmán (PDF)

Informació

Dates: del 28 de gener fins a l’1 de febrer de 2013.
_ Horari: de 16:00 a 20:00.
_ Lloc: aula de l’edicifi sa Riera (C/ Miquel dels Sants Oliver 2, Palma).
_ Places: limitades.
_ Admissions: el seminari és obert i l’admissió serà per ordre d’inscripció i tendrà validesa una vegada comprovat l’ingrés. En el cas que l’alumne amb plaça confirmada renunciï al seminari, es retornarà el 80% de l’import total. La cancel·lació de la plaça s’ha de fer 10 dies abans del començament del seminari. Això beneficiarà als assistents en llista d’espera.
_ Preu: 180€ (general), 130€ (membres UIB), 75€ (membres ACIB/APAIB).

Forma de pagament

Mitjançant transferència bancària (o ingrés a qualsevol oficina de “Sa Nostra”).
S’ha d’indicar el nom de la persona que assistirà al curs i especificar com a concepte «Taller Guzmán».

Ent.: Caixa de Balears “Sa Nostra”
_ Tit.: ACIB, Associació de Cineastes de les Illes Balears 
_ C.C.: 0487-2088-17-2000010156