Rafa Cortés

Rafa Cortés (Palma, 1973) és un director i guionista que desenvolupa la seva activitat professional tant en el cinema com en altres camps de l’audiovisual.

Després d’estudiar Direcció Cinematogràfica al CECC de Barcelona ia la NYFA de Nova York, comença la que considera la seva millor formació treballant en els equips de direcció de diverses pel·lícules i anuncis. Durant aquest període, Cortés col·labora amb directors de cinema com Agustí Villaronga, Ventura Pons i Agustí Vila, i amb companyies publicitàries com Partizan, Ridley Scott Associates, Air Shuttle i Pont Aeri.

El 2005, dóna el pas a la direcció escrivint i realitzant els curtmetratges “Com ser Federico Fernández” i “La Llegenda del Sevillano”. Mentrestant, Cortés acaba amb l’actor Alex Brendemühl el guió del llargmetratge “Jo”, que acaba dirigint el 2006 a la seva Mallorca natal.

Impulsada per una excel·lent acollida de la crítica, “Jo” es converteix en una de les pel·lícules amb major nombre de seleccions en festivals internacionals de la història del cinema espanyol (fins a 130, incloent Cannes, Rotterdam, Toronto, Sant Sebastià, Nova York, París, Nova Delhi, Sydney i Taipei), aconseguint premis com el de Pel·lícula Revelació de l’any a Cannes, el Premi de la Crítica Internacional a Rotterdam o la Navalla de Buñuel, amb la qual el programa de televisió Versió Espanyola distingeix cada any a la millor Pel·lícula Nacional.

A continuació, Cortés comença a explorar nous àmbits, realitzant clips musicals per Delafé i las Flores Azules i L.A., i campanyes promocionals per a diferents marques i institucions com Photoespaña, IKEA i Fundació Confiança. Els anuncis aconsegueixen diversos dels principals premis que es concedeixen a la qualitat artística ia l’efectivitat en el mitjà publicitari, com el Sol d’Or al Festival de Sant Sebastià, el Gran Premi de la Publicitat a l’Eficàcia de l’Associació Espanyola d’Anunciants i el Premi a l’Excel·lència Publicitària del Museu Reina Sofia, pel que una de les peces de Cortés passa a formar part dels fons d’obres d’art de la prestigiosa institució.

En aquests moments prepara “Dakota”, llargmetratge basat en l’obra homònima de Jordi Galcerán, que es rodarà a la ciutat de Nova York. Paral·lelament, segueix realitzant peces publicitàries i videoclips, i destinant una part de la seva activitat professional a la docència a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Website: vimeo.com/rafacortes
Email: rafacortes@gmail.com

FILMS