N’Aina Calleja neix a Mallorca el 1981, als 18 anys marxa a estudiar cinema a Barcelona a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) on s’especialitza en muntatge. Una vegada acabada la carrera marxa a Mèxic a fer un postgrau de documental al CCC (Centro de Capacitación Cinematográfica) i allà viu els darrers 11 anys. Ara fa dos anys ha tornat a Mallorca.

Com a directora i guionista a realitzat el curtmetratge, Los días en verano son más largos,(https://vimeo.com/91030432) que va dirigir amb una ajuda del govern mexicà. També ha coescrit tres llargmetratges: les ficcions Mayra y Betoi Manuela (situación sentimental: es complicado), i el documental guanyador del darrer Premi Ciutat de Palma Els ulls s’aturen de créixer, de Javier García Lerín.

Com a muntadora ha treballat a diferents projectes (tant a Espanya com a Mèxic) de ficció i documental premiats a diversos festivals nacionals i internacionals, alguns d’ells amb el reconeixement de la crítica i el públic, entre els que destaquen:Las elegidas de David Pablos, seleccionat al Festival de Cannes i pel que va estar nominada a l’Ariel al millor muntatge (premi de l’Acadèmia de Cinema Mexicà), Tots volem el millor per ella de Mar Coll, Family Tour de Liliana Torres, Polvo de Julio Hernández Cordón, Everybody loves somebodyde Catalina Aguilar Mastreta y María y los demás de Nely Reguera. En el camp del documental ha muntat els dos darrers documentals que han guanyat els Premi Ciutat de Palma d’Audiovisuals: Vida i mort d’un arquitectede Miguel Eek i Els ulls s’aturen de créixerde Javier García Lerín, aquest darrer també guardonat amb el Premi al Millor Documental Nacional i el Premi del públic al festival IN-EDIT de Barcelona.

Per més informació es pot entrar a la seva pàgina de IMDB: https://www.imdb.com/name/nm1818315/i a la seva web (en procés d’actualització): www.ainacalleja.com