Marta Grimalt Canals

Marta Grimalt Canals (nascuda a Palma de Mallorca) és directora de cinema experimental i vídeo art. Les seves obres són composicions visuals laberíntiques que porten a dimensions més enllà del banal quotidià, descobrint-se un a si mateix dins de la percepció possible individual. Treballa amb elements de la fotografia, les arts plàstiques i dibuix, obtenint una pel·lícula de la combinació d’efectes realitzats tant manual com digitalment. Acompanyen les seves històries músiques electròniques ambientant la psicodèlia i pertorbació de la qual els seus personatges no poden escapar.

Va estudiar Direcció i Producció de cinema a l’Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), 2013; el Màster de Direcció Artística Cinematogràfica a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), 2014; i Cinema Documental en Super 8 a l’Echo Park Film Center de Los Angeles, 2016.

Ha sigut jurat jove al 51º Festival Internacional de Cinema de Gijón i al Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona Mecal 2013; i membre del jurat oficial al Barcelona Visual Sound 2017. Actualment col·laboradora amb Highland Park TV, Los Angeles i com a redactora a Underbrain Magazine.

A destacar, les seves peces s’han mostrat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB); al Centro de las Artes de Monterrey CONARTE; i al San Telmo Museoa de San Sebastián. Entre els seus darrers treballs es troba el vídeo art Zoapre, rodat a Islàndia i guanyador al Barcelona Visual Sound 2016, també exhibit al Video Collective of Los Angeles (VCLA), entre altres; el documental curt Streetlight Anxiety, rodat en super 8 a Los Angeles i guanyador al Shorts-In Fest 2017; i l’exposició Miratges, junt Marta Canals a Limited Ink Studios, LA, sient la comisària i video artista de It’s all because of you, en super 8. El seu primer llargmetratge, Desierto en tu mente, és una road movie surrealista, entre el cinema i vídeo art, rodada en super 8 blanc i negre al voltant de Califòrnia, Barcelona i Mallorca. Per aquest projecte de producció independent rep la residència artística a l’Estruch de Sabadell, Barcelona 2017 i col·laboració amb l’Echo Park Film Center de LA.

http://www.martagrimalt.cat

tac.tlamirgatram@martagrimalt.cat