Mar Forteza-Rei (Palma de Mallorca, 1978), forma part de la Companyia Municipal de teatre des de l’adolescència. Pren contacte amb el món del cinema amb petites intervencions en produccions que es roden a l’illa com “Mirada líquida”, o multitud d’anuncis per “Palma Pictures”. Als 18 anys es trasllada a Barcelona. Allà completa la seva formació enfocant als mitjans audiovisuals, i introduint-se en la producció, el guió i la direcció. Posteriorment rep una beca de l’INJUVE per continuar la seva formació a París: École Philippe Gaulier.

El 2003 debuta com a protagonista en el llargmetratge mallorquí “Blocao”. També a la seva illa natal produeix l’obra de teatre “Jocs de matinada”. Es desplaça a Madrid per seguir completant els seus estudis al Centre Juan Carlos Corazza i rep diversos seminaris de professionals com Jaime Chávarri, Alejandro Amenábar, Juan Carlos Fresnadillo, Miguel Bardem o Emilio Gutiérrez Caba. Des de la creació d’IB3 (televisió autonòmica balear), treballa de forma regular a les sèries de producció pròpia: “Suite Hotel” o “Laberint d’passions”.

Paral·lelament inicia els seus propis projectes: “Elizabeth I”, obra de teatre per la qual rep el 1r premi d’interpretació de les Balears Art Jove 2007. El 2012 decideix gravar el seu primer curtmetratge com a guionista i directora “Ser o no ser mare”. Posteriorment treballa com a actriu a “This is the name” de Rafa Cortés.

Website: marforteza.com