Nascut el 13 de març de 1963 a Palma, llicenciat en Filologia Hispànica el 1986 per la Universitat de les Illes Balears. Professor de Llengua castellana des de 1989 a l’IES Son Pacs.

El 1992 s’inicia, des del camp de la docència i com a Coordinador de Mitjans Audiovisuals, en les noves tecnologies de la comunicació i participa en el Projecte Mercuri del Ministeri d’Educació i Ciència.

El 1993, al costat dels seus alumnes, realitza el seu primer curtmetratge.

El 1995, realitza el curs ACD de Formació de responsables de Mitjans Audiovisuals a Ciudad Real, entrant a formar part com a coordinador del programa de Noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació de la Secretaria d’Estat d’Educació.

El 1996, la seva obra “Fast Forward”, realitzada al costat dels seus alumnes, rep el Primer Premi (Lluna de València) al XI Certamen Cinema Jove de València.

A partir d’aquest any, i fins al present, és el coordinador i director de la producció de més d’una cinquantena de curtmetratges escolars realitzats en el marc de l’assignatura TALLER DE CINEMA a l’IES Son Pacs.

El 2011, com a responsable i redactor del Projecte “Una imatge per a la reflexió” rep el Premi CREARTEdel Ministeri d’Educació.

El 2012, és el coordinador balear del Projecte ARCE “Comunicar amb imatges: realització audiovisual per a una educació en valors”, al costat de dos centres escolars de Madrid i Ponferrada.

Al llarg de tots aquests anys, els curtmetratges dels alumnes de l’IES Son Pacs han estat guardonats amb els més importants guardons del cinema escolar (CINEMA JOVE de València, Festival TIMELINE de Milà, Festival Kolibri de Colòmbia, el BALDIRI REIXAC de Barcelona, el FIC CAT de Catalunya, entre d’altres).

En 2014, rep el Premi ACIBen reconeixement de tota la seva trajectòria.

En 2015, al costat de la professora Maria Gràcia Cloquell, obté el Premi Nacional d’Alfabetització Audiovisualdel Ministeri d’Educació i l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals amb el Projecte “Sopa d’imatges”. Així mateix, rep una menció especial de la Fundació Princesa d’Astúriesamb la col·laboració de Google al seu primer certamen audiovisual.

Actualment, continua produint curtmetratges escolars sota el segell Son Pacs Productions.

Email: jojuguijarro@gmail.com