Martha Zein conduirà una conferencia sobre dones, cinema i igualtat

La indústria del cinema no està exempta de polèmica a l’hora d’analitzar el paper que les dones tenen dins del sector. I tenint en compte les conclusions a les quals arriba l’Observatori Europeu Audiovisual, encara queda un llarg camí per recórrer fins a considerar el cinema com un sector igualitari.

No es tracta de falta de talent, ja que la qualitat de les obres dirigides i/o produïdes per dones així ho demostra. No té a veure amb l’accés a la formació, atès que el percentatge de nois i de noies que trien carreres relacionades amb la indústria audiovisual és pràcticament igual. Té a veure amb que els qui prenen les decisions sobre quins projectes s’han de portar endavant són homes.

La periodista, escriptora, productora, coacher narrativa i navegant Martha Zein portarà el timó de la conferència “La dóna i el cinema: dirigir sense poder”, que FILMACIB presentarà a l’última parada d’aquesta mostra de cinema balear, després d’haver fet escala a Barcelona, Eivissa i Menorca.

Aquest divendres 16 de desembre, i ja des de les 10.00 del matí, al Centre Cultural La Misericòrdia, podrem gaudir de tràilers de llargmetratges realitzats per cineastes de la nostra terra, seguits per la conferència a càrrec de Martha Zein i un col·loqui en el qual els assistents tindran l’oportunitat de compartir els seus punts de vista. Ja a la tarda, la mostra es traslladarà a Cinema Ciutat on ens esperen tres hores de cinema i música.

Aquesta activitat és gratuïta. Podeu formalitzar la inscripció al taller de Martha Zein a http://www.reunalia.com/5493021