FILMACIB clou la seva gira a Palma

 

L’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB) organitza la mostra de cinema balear FILMACIB, després de la primera edició que es va realitzar a Palma l’any 2014 i que a més coincideix amb el 10è aniversari de l’associació. Enguany FILMACIB Palma compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Illes Balears Film Commission, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma i amb la col·laboració de Balearia, Riu Hotels, Tomavistes, Leitmotiv, Kontrabando Film Fest, Festival Internacional de Cinema de Menorca i Tres Serveis Culturals. La mostra està dirigida pels membres de l’ACIB, Sílvia Ventayol i Javier Pueyo.

Aquest any, i com a característica especial, la mostra s’ha realitzat a quatre ubicacions diferents: Barcelona el 25 de novembre, Eivissa l’1 de desembre, Menorca el 2 de desembre i arriba a Palma per tancar la gira el 16 de desembre.

FILMACIB Palma té una doble vessant: professional i d’exhibició. La Jornada començarà a les 10 h al Centre Cultural de la Misericòrdia de Palma amb un taller dirigit per la cineasta Marta Zein per parlar del paper de la dona al cinema: “La dona i el cinema: dirigir sense poder”.

A partir de les 18.30 hores de l’horabaixa, FILMACIB es traslladarà a Cine Ciutat, on s’ha preparat un programa especial carregat de novetats, potser la més destacada l’entrega del premi de l’ACIB a Antonio Isasi, director, guionista y productor de cinema nascut a l’any 1927 amb més de 20 pel·lícules dirigides en la seva trajectòria, com “Las Vegas 500 millones”, “Estambul 65” i “El Perro”, entre altres .

Una de les novetats d’aquesta edició de FILMACIB és l’avanç de “Dies de Llum” dirigit per Andrés López, un documental on més de quaranta directors de cinema conten les seves experiències darrera de la càmera i que s’ha fet amb motiu del 10è aniversari de l’ACIB.

A més a més la vetllada comptarà amb les presentacions dels tràilers de les pel·lícules “Bittersweet days” de Marga Melià, “Verano Rojo” de Carles Jofre i “Noctem” de Marcos Cabotá. Tot seguit es projectarà una sessió de curtmetratges de membres de l’ACIB en la qual podrem gaudir de “Chat vol dir Moix”, de Jaume Carrió (Tomavistes); “Passatemps”, de Ferran Bex; “La mano invisible”, de Marco Antonio Robledo “El centinela”, de Bernat Gual i Aitor Iturriza; “Motivos”, de Guillem Miró i “Foc de pedra”, d’Àlex Marin. Posteriorment, començarà la sessió dedicada ald festivals de cinema convidats: Kontrabando Film Fest (“La veu trencada” d’Oslaya Zapata, guanyador 2a edició de KFF) i el Festival Internacional de Cinema de Menorca (“La buena fe” de Begoña Soler – Menció Especial del Jurat 1ª edició del FICME). Finalitzarà l’esdeveniment amb el lliurament del Premi ACIB, la peça de microteatre “Joc net” de la compañia Trapo y Mocho i el concert i espectacle audiovisual “Ahir-Avui” del grup Zutzura format per Ramon Marc Bataller i Naiel Ibarrola.

FILMACIB pretén ser un espai on els creadors de la nostra comunitat puguin exhibir les seves obres amb unes condicions adequades de projecció, difusió i assistència de públic garantides. És primordial que aquest encontre apropi a la vegada el món de la creació audiovisual a la ciutadania.

Aquí la programació completa:

Centre Cultural La Misericòrdia

10 hores – Presentació de FILMACIB
Tràilers de llargmetratges de cineastes d’ACIB
“Bittersweet Days” de Marga Melià
“Noctem” de Marcos Cabotá
“Verano Rojo” de Carles Jofre

10.20 hores – “La dona i el cinema: dirigir sense poder”
Conferència de Martha Zein

11.15 hores – Col·loqui amb els assistents

Cine Ciutat

18.30 hores – Presentació de FILMACIB
Tràilers de llargmetratges de cineastes d’ACIB
“Bittersweet Days” de Marga Melià
“Noctem” de Marcos Cabotà
“Verano Rojo” de Carles Jofre

18.45 hores – Sessió de curtmetratges
“Chat vol dir Moix” de Jaume Carrió
“Passatemps” de Ferran Bex
“La mano invisible” de Marco A. Robledo
“El centinela” de Bernat Gual i Aitor Iturriza
“Motivos” de Guillem Miró
“Foc de pedra” d’Àlex Marín

20.15 hores – Sessió festivals convidats
Kontrabando Film Fest: “La veu trancada” d’Oslaya Zapata – Guanyador de la 2ª edició del KFF
Festival Internacional de Cinema Menorca: “La buena fe” de Begoña Soler – Menció especial del jurat en la 1era edició del FICME

20.45 hores – Pausa

21.00 hores – Gala Filmacib
Presentació de “Dies de Llum”, avanç del documental commemoratiu dels deu anys d’ACIB
Microteatre
Lliurament del premi ACIB

22.30 hores – Espectacle audiovisual: Ahir Avui
Zutzura Ramón Marc – Naiel Ibarrola