La mostra de cinema balear FILMACIB arriba a Barcelona, Menorca, Eivissa i Palma.

L’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB) organitza la mostra de cinema balear FILMACIB, després de la primera edició que es va realitzar a Palma l’any 2014 i que a més coincideix amb el 10è aniversari de l’associació. Enguany la mostra compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Illes Balears Film Commission, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

Enguany, i com a característica especial, la mostra es realitzarà a quatre ubicacions diferents: Barcelona el 25 de novembre, Eivissa l’1 de desembre, Menorca el 2 de desembre i Palma el 16 de desembre. Per a cada una de les seus, s’ha pensat un programa propi i únic amb visionat de curtmetratges i tràilers de pel·lícules dels directors de les nostres illes, col·loquis amb els cineastes, tallers, concerts… i altres activitats que mostren l’estat actual del cinema creat, fet i rodat a les Illes Balears i el talent dels nostres cineastes.

Una altra de les novetats d’aquesta propera edició de FILMACIB serà l’estrena a Palma de “Dies de Llum” dirigit per Andrés López, un documental on més de quaranta directors de cinema conten les seves experiències darrera de la càmera.

FILMACIB bàsicament pretén ser un espai on els creadors de la nostra comunitat puguin exhibir les seves obres amb unes condicions adequades de projecció, difusió i assistència de públic garantides. És primordial que aquest encontre apropi a la vegada el món de la creació audiovisual a la ciutadania.