ESTRENA MUNDIAL DE “CIUTAT DELS MORTS” A FIPADOC (França)

ESTRENA MUNDIAL DE “CIUTAT DELS MORTS” A FIPADOC (França)

El documental “Ciutat dels morts”, del director Miguel Eek, es va estrenar mundialment al festival FIPADOC, Biarritz (França) el passat 24 de gener a les 12h al Bellevue Auditorium. La pel·lícula acompanya durant un any als treballadors del cementiri i el tanatori de

Palma de Mallorca.

“La mort segueix sent un tabú que ens causa por i curiositat. No obstant això, hi ha persones que l’afronten cada dia a la seva feina i que han trobat formes de relacionar-se amb ella “. Aquesta és la premissa que va portar a Miguel Eek i al seu equip de rodatge a conviure amb enterradors, tanatopractors, jardiners, agents funeraris, vigilants o dones de la neteja del cementiri i tanatori de Palma.

“Ciutat dels morts” és un documental sobre la mort interpretada pels vius.
Al cementiri i el tanatori de Palma treballen Biel, el vigilant del cementiri; Josep, l’agent comercial que tracta amb les famílies; David i Sergio, els tanatopractors; Jaume i Mohammed, jardiners, José Luis, del forn crematori i Manuela que treballa en la neteja. A través de les seves relacions, de vegades dramàtiques altres còmiques, vam descobrir el desconegut món de la mort però també les històries personals dels seus habitants.

El documental és una producció de Mosaic Produccions en coproducció amb IB3, la televisió de les Illes Balears amb el suport de l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics ..

“Ciutat dels morts” seguirà de gira per altres festivals nacionals i internacionals. Fins al moment ha estat seleccionat a Holanda, Grècia i la República Txeca on s’estrenarà pròximament.