Marasme i From Outer Collective presenten De Llums i Ombres al CineCiutat

El pròxim dimecres 2 d’abril, a les 21:30 h, es presenta de forma oficial a la sala gran del CineCiutat de Palma “De Llums i Ombres”, el nou disc del grup mallorquí Marasme. L’acte, en si mateix, suposa un esdeveniment atípic a on es combinarà la música en directe i el cinema experimental a càrrec de From Outer Collective (FOC), una nova associació de cineastes que, aquest dia, fa la seva primera aparició pública.

Després d’uns mesos allunyats dels escenaris, Marasme tornen per presentar en directe algunes de les noves cançons que formen part del seu segon disc, “De Llums i Ombres”, produït per Josep Miquel Puigserver –responsable d’enregistrar a altres grups com Beach Beach, Satellites o Da Souza, entre d’altres– i finalment masteritzat per Toni Toledo. Un nou treball del qual ja s’havia avançat el passat 2013 una primera mostra en format de single de vinil (“Aquí les ombres mai no arribaran”) gràcies al segell Bubota Discos i que marca una notable evolució respecte al seu primer disc, “Mirroir” (2010).

A “De Llums i Ombres”, Marasme inicien un viatge d’introspecció cap a vivències personals: «Al llarg d’aquest temps ens han passat moltes coses, tant bones com dolentes. El títol del disc reflexa d’una forma bastant clara el resultat d’una època un tant turbulenta com la que hem viscut», afirma un dels seus components. El resultat són set cançons de llarga durada, sotmeses al risc i l’experimentació: Marasme han portat el seu post-metal cap a terrenys més atmosfèrics i obscurs, fet que els agermana amb l’actual avantguarda europea i els confirma, decididament, com una de les propostes més inquietes i arriscades del panorama musical illenc. Tant el disc com l’esdeveniment han comptat amb la col·laboració de l’artista mallorquí Tià Mas.

L’acte serveix, a més, per presentar públicament a From Outer Collective. Es tracta d’una unió anònima de cinc cineastes que tenen, com a objectiu, experimentar amb imatges captades en el suport fotoquímic que representen el format Super 8 i 16mm. «Rodar d’aquesta forma suposa un retorn a l’orígen de les imatges en moviment i implica una lluita romàntica contra la nova revolució tecnològica imposada pels mercats. Defensem l’idea de que formats antics, com el Super 8 o el 16mm, són força atractius, no només per a videoclips, sinó també per films o llargmetratges independents», afirmen.

Influenciats per la fotografia de Arthur Fellig ‘Weege’, el neorealisme italià o l’avantguarda dels anys vint, From Outer Collective s’ha rodejat d’altres professionals de l’illa en diferents àries del camp audiovisual –prop d’una vintena de persones, en total– per dur a terme el seu primer projecte: el videoclip de “Metamorfosi de la inèrcia”, la cançó que s’encarrega d’obrir el nou disc de Marasme i que es projectarà just després de l’actuació de la banda.

L’acte serà gratuït, tot i que a la sortida del CineCiutat es muntarà un sistema de taquilla inversa per la qual, si els assistents ho volen, poden donar la voluntat per contribuir als futurs projectes que té en marxa From Outer Collective.

Col·laboren a la presentació de “Llums i Ombres”: CineCiutat, 40putes, Tomavistes, Cinètica, From Outer Space i el Centre d’Estudis Fotogràfics (CEF).