Els monstres de ca meva, premiat a l’Inquiet de València

El Festival Inquiet de Picassent, València, ha concedit el premi al millor llargmetratge documental a “Els monstres de ca meva”, una coproducció de Quindrop Produccions Audiovisuals i IB3, dirigit per Marta Hierro i Alberto Jarabo, ambdós membres de la Associació de Cineastes dels Illes Balears (ACIB).

“Els monstres de ca meva” és un projecte multiplataforma pioner en Balears que inclou, a més del documental, una pàgina web (monstresdecameva.com), una exposició itinerant amb dibuixos de nins maltractats i la utilització de les xarxes socials per a sensibilitzar sobre la realitat de la desprotecció infantil. A dia d’avui, més de 12.000 persones han vist el documental per internet i més de 1.800 s’han convertit en membres actius de les seves pàgines de Facebook i Twitter. 

El documental incorpora animació a la imatge real, i mostra una realitat incòmoda: els maltractaments físics i emocionals, l’abús sexual o la negligència que pateixen alguns nens per part dels seus pares o de les persones del seu àmbit més proper. La protagonista és Carmen Artero, una mare de Mallorca que acull en la seva família a nens que han viscut situacions molt greus. El documental presenta testimoniatges i experiències de persones que han sofert desprotecció en la seva infància o que estan en contacte amb nens que l’han sofert. També fa l’anàlisi psicològica d’una societat que no reconeix aquests casos com propis. 


El jurat de la secció oficial de l’Inquiet estava format per les següents persones: Francesc Fenollosa, director de doblatge valencià i director dels Premis Tirant; Francesc García Donet, Produtor de RTVV del Departament de compra de drets; Jordi Ambrós, cap de Coproducció de Documentals de TVC; Rebeca Valls, actriu valenciana; i Tomeu Amengual, director del Teatre de Manacor i del Projecte Alcover.