FILMACIB 2016, 4 ubicacions, 1 estrena, 6 curtmetratges i 2 tràilers de pel·lícules

Com ja hem anat avançant aquests dies, la nova edició de FILMACIB Mostra de Cinema de les Illes Balears, organitzada per ACIB, amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Illes Balears Film Commision, farà aturada a 4 localitzacions diferents: 25 de novembre Barcelona, 1 de desembre Eivissa, 2 de desembre Menorca i finalment, 16 de desembre Mallorca.

La programació de FILMACIB conté 1 estrena, 6 curtmetratges i 2 tràilers de pel·lícules.

S’estrenarà “Dies de Llum” d’Andrés López. L’Associació de Cineastes de les Illes Balears  compleix deu anys des que es constitueix en el 2006. Exactament 3650 dies de llum que han generat un patrimoni cultural, sense precedents, a la comunitat balear. L’objectiu documental és constatar el moviment cinematogràfic a les Illes Balears durant tots aquests anys.

Es projectaran 6 curtmetratges de membres de l’ACIB rodats entre els anys 2015 i 2016:

“Chat vol dir moix” de Jaume Carrió. La peça que ha rebut entre d’altres el Premi Evolution Mallorca Film Fest ens trasllada a la Palma de 1999 quan home vidu i jubilat viu una inesperada segona joventut quan descobreix l’univers d’anonimat que ofereixen els xats d’Internet.

“La mano invisible” de Marco A. Robledo. Protagonitzat per Manuel Morón i Javier Gutiérrez, aquest curt parla de la deslocalització d’una empresa a la Xina amb els conseqüents acomiadaments. Una reflexió sobre la crisi, el sistema i la nostra responsabilitat individual i col·lectiva.

“El centinela” de Bernat Gual i Aitor Iturriza. És un conte narrat entorn d’una foguera una nit a la meitat d’Àfrica. És una rondalla sobre el poder, la història del Gran Elefant, Coronel de les Tres Muntanyes, vencedor de totes les guerres.

“Motivos” de Guillem Miró. José està disposat a fer qualsevol cosa perquè la seva núvia no el deixi. Qualsevol cosa.

“Foc de pedra” d’Àlex Marín, conta la història d’un foner balear que queda atrapat i ferit als peus d’un perillós penya-segat. La pluja, la roca i el mar esdevindran els seus raptors: serà una lluita èpica.

“Passatemps” de Ferran Bex. Què és “Passatemps”? “El temps passa més aviat quan t’ho passes bé. Tupar, trencar i destrossar als meus adversaris o al primer que passa per davant, fa de la meva vida, una vida plena. Així, regal es meu temps convertint en interminable el dels demés”.

Finalment, la programació es completarà amb els tràilers de dues pel·lícules balears presentades enguany: “Bitterswett days” de Marga Melià i “Verano Rojo” de Carles Jofre.